-->
--> BONCUK KIRTASİYE'YE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. --> -->YENİ REKOR 17 ARALIK PAZAR GÜNÜ TEKİL 2119 GİRİŞ OLMUŞTUR. BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. --> BULUNAN İŞYERLERİ SAHİPLERİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE EKLENMEKTEDİR. BULAMADIĞINIZ İŞYERİ NUMARALARI İÇİN İŞYERİ SAHİPLERİNE TALEPTE BULUNABİLİRSİNİZ -->SİTEMİZ DÜZENLİ ARALIKLARLA GÜNCELLENMEKTEDİR. -->TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ :) -->İŞYERİNİZİ EKLEMEK İSTİYORSANIZ YUKARIDAKİ MENÜLERİ KULLANABİLİRSİNİZ.

26 Aralık 2013 Perşembe


Muğla Ula Akyaka  Türkiye’nin en güneybatı ucundaki Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucundadır. Ulaşımı Yücelen Hastanesi ve Otogardan yapılır saat başı otobüs kalkar. Akyaka da ateş yakmak yasaktır. Bu yüzden tüplü mangal kullanılır. Tüplü mangalları oradaki kafelerden saati 15 TL ye kiralayabilirsiniz. Bu fiyat değişmiş olabilir biz gittiğimizde öyleydi. Kesinlikle görülesi bir yerdir.TC tarafında koruma altına alınmıştır. Suyu çok berrak olmakla beraber rüzgar sörfü uygun bir yerdir.  


Akyaka'nın en gözde sahillerinden biri ise Çınar plajıdır. Ören yolu üzerinde bulunan ve kıyı boyunca asfalt yolu bulunan, ulaşımı kolay Çınar plajının Akyaka ile arası yaklaşık olarak 3 km.dir. Çınar plajı yolu takip edildiğinde Akbük Koyu’na, oradan da Ören (Gereme, Keramos)’a ulaşılır.
Akyaka'da alternatif bir ziyaret güzergahı da Kadın Azmağı adı ile anılan ve doğal güzellikleri ile ünlü su kaynağıdır. Beldede su sporları, sörf, kano yapılabilir, dağ bisikleti ile çevre gezilebilir. Kısa mesafede Azmak Irmağı'na, uzun mesafede ise Sedir Adası'na deniz yolu ile düzenli gidiş geliş yapılmaktadır. Kadın Azmağı'nın sevimli ama gizli konuğu su samuru (lutra lutra) ünlüdür.
Akyaka’nın kuzeyindeki Sakartepe'de ise yamaç paraşütçülüğü yapılabilir.
Akyaka'da tarım ile uğraşan çok az kişi kalmış olmasına rağmen toprakları sulak ve verimlidir. Önceleri geçimleri çiftçilik ve hayvancılık olan yerli halk son 10 yılda hızlı bir şekilde gelişen turizm sektörüne ayak uydurmuşlardır.


Akyaka Resimleri




Etiketler:"Muğla Akyaka Resimleri", "Akyaka Plajı", "Akyaka Sahili", "Muğla Ula Akyaka Plajı", "Muğla Akyaka Sahili Resimleri", "Muğla Gezilecek Yerler", "Akyaka Sahili Resimleri", "Akyaka Plajı Resimleri", "Muğla Akyaka Resimleri", "Akyaka Plajı", "Akyaka Sahili", "Muğla Ula Akyaka Plajı", "Muğla Akyaka Sahili Resimleri", "Muğla Gezilecek Yerler", "Akyaka Sahili Resimleri", "Akyaka Plajı Resimleri", "Akyaka Mangal Yakmak", "Akyaka Mangal Kuralları", "Akyaka Plajları Ateş Yakmak Yasaktır"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

👓 TOPLAM GÖRÜNTÜLEME

⭐Haftanın En'leri

📜Son Yorumlar

DESTEKÇİLER

Bumerang - Yazarkafe
View My Stats sayaç