-->
--> BONCUK KIRTASİYE'YE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. --> -->YENİ REKOR 17 ARALIK PAZAR GÜNÜ TEKİL 2119 GİRİŞ OLMUŞTUR. BİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. --> BULUNAN İŞYERLERİ SAHİPLERİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE EKLENMEKTEDİR. BULAMADIĞINIZ İŞYERİ NUMARALARI İÇİN İŞYERİ SAHİPLERİNE TALEPTE BULUNABİLİRSİNİZ -->SİTEMİZ DÜZENLİ ARALIKLARLA GÜNCELLENMEKTEDİR. -->TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ :) -->İŞYERİNİZİ EKLEMEK İSTİYORSANIZ YUKARIDAKİ MENÜLERİ KULLANABİLİRSİNİZ.

11 Ocak 2015 Pazar

Masadağ ve Mabolla Kalesi Gezisi
   
     Merhaba sevgili okurlarımız havanın soğuk olduğu şu mevsimde Muğla'da yaklaşık 9 derece güneşli  bir hava bulduk. Buldukta bu hava kaçırılır mı? Kaçırılmaz tabi ki de. Biz ne yapalım ne yapalım dedik ve Masadağa çıkmaya karar verdik. Çıktık ama normal patika yoldan değil direkt dağın görünen yüzünden. Tırmanma tecrübeleriniz yoksa kesinlikle önermiyoruz devlet patika yol yapmış zaten :)

     
       Gelelim asıl konumuza Masadağ demiştik. Masadağ asıl adı Asar Tepedir halk arasında şeklinin masaya benzetilmesiyle Masadağ olarak bilinmiştir. Bu dağın üzerinde Mabolla Kalesi'nden kalıntılar bulunmaktadır ve bu nedenle arkeolojik yönden de önem taşır. Bu dağın tepe ve yamaçlarında Hitit Frig  Urartu dönemleri ve varlığı Karya ve Likya dönemlerine kadar sürdüren açık hava tapınakları bulunur. Mabolla Kalesinin büyük didörtgen taşları güneye doğru devam eden uzantıları oldukça iyi korumuştur.Masadağ Kuzeydeki düzlüğe yakın yerinde ise yüksek teraslar üzerine oturtulmuş ve en az 3 katlı olan ve harçlı moloz taşlarından yapılma bir ortaçağ sarayı yer almaktadır. Ayrıca patika yol çevresinde kaya mezarlarda bulunmaktadır. Neyse bu kadar teknik bilgi fazla fotoğraflara geçelim.

Buradan geleceksiniz.


Yolumuzun başladığı yer.

İşte bir kaya mezar. (Necropolis)
   Kaya mezarlar çoğu tek odadan oluşur ama bazıları iç içe iki odan oluşmaktadır ve Roma döneminden kaldığı düşünülmektedir. Birazdan size biriyle olan fotoğrafımı paylaşacağım.

İki odalı kaya mezar girişi.



        Ben burayı ilk gördüğümde ev sandım meğerse oturduğum yer ölü yataklarından biriymiş :)

Kale Yolundan kareler.

Patika

Ve zirve...

ve final son nokta.


Etiketler: "Muğla Mabolla Kalesi Fotoğrafları", "Muğla Mabolla Kalesi Gezisi", "Muğla Masadağ Fotoğrafları", "Muğla Mobolla Antique City Photos", "Muğla Mobolla Antique City History", "Muğla Mobolla Antique City History", "Muğla Mabolla Castle Photos", "Muğla Masadag Photos", "Muğla Asar Top Photos", "Muğla Table Mountain Photos", "Muğla Masadağ Fotoğrafları", "Masadağ Muğla", "Muğla Masa Dağı Mabolla Kalesi Fotoğrafları", "Muğla mabolla kalesi fotosu", "Muğla Mabolla Kalesi Resimleri", "Muğla Masadağ Resimleri", "Masadağ Muğla Merkez", "Mobolla Kalesi Muğla Merkez"

2 yorum:

  1. Merhaba :) Bloğunuza pembemakyajçantam'ın blog keşif etkinliğinden ulaştım ve takibe aldım. Benim bloğuma da beklerim. Sevgiler :)
    bakimliginepig.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. kaya mezarlar herzaman ilgimi çekmiştir özellikle zemin altı kaya mezarlar cok gezdim dag bayır ;))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

👓 TOPLAM GÖRÜNTÜLEME

⭐Haftanın En'leri

📜Son Yorumlar

DESTEKÇİLER

Bumerang - Yazarkafe
View My Stats sayaç